Vinkit lemmikkien omistajille.

Tälle sivulle pyrimme kokoamaan pääasiassa kissojen ja koirien omistajien helpotukseksi ja hyödyksi kokoelman käytännössä testattuja vinkkejä.
Pyydämmekin apua: lähetä meille vinkkisi palautelomakkeella - parhaat julkaistaan ja erinomaiset palkitaan!

Jos koirasi joutuu olemaan pitkään yksin päivittäin, laita ruokakuppi väärin perin matolle lattialle ja sen alle koiran koosta riippuen makupaloja. Koiralla kuluu jonkun verran aikaa kun se pähkäröi miten herkut saa kupin alta. Tehtävää voit vaikeuttaa laittamalla kupin pyyhkeen tai jonkunlaisen peiton alle. Roosa
Makoisan herkkuluun saat koiralle kun keität solmuluun/rullaluun (tähän käy hyvin vanha luun jämä) niin että se aukeaa. Laitat sisälle maksamakkaraa, lihaa tmv. Kierität luun rullalle ja sidot narulla tiukasti kiinni. Annat sen kovettua n. vuorokauden ajan ja tarjoat koiralle. Sillä on paljon tekemistä kun se yrittää saada herkuja pois! Kiitos Hansu
Korkeajalkaisen koiran saa kurakelillä puhdistettua muutenkin kuin kantamalla sen suihkuun. Ota ämpärillinen vettä kynnykselle ja opeta koira siihen, että
sen jalat pestään ämpärissä yksi kerrallaan. Säästät kylppärin pesemisen vaivan kun kaikki rapa jää ovelle! Kiitos Riikka-Leena
Koiralle saa hyviä iltapaloja kuivaamalla yli jääneet ruisleivät korpuiksi. Ruisleipäviipaleet kuivuvat saunan jälkilämmössä tai ihan huoneenlämmössä.
Kaupasta saa myös edullisesti, joskus ilmaiseksikin vanhaa leipää. Koput maistuvat koirille yllättävän hyvin! Kiitos Riikka-Leena
Lyhytkarvaisen koiran voit opettaa pennusta saakka imurointiin. Irtokarva lähtee tehokkaasti huonekalusuuttimella! Totuta koira imuriin varovaisesti
runsaiden makupalojen ja alimman imutehon avulla. Kiitos Riikka-Leena
Narupallon tekemiseen tarvitset: Tennispallon, joustavaa narua ja sakset. Tee tennispalloon kaksi reikää, niin että ne ovat vastakkain. Leikkaa joustavasta narusta pitkä pätkä ja pujota se reikien läpi (onnistuu hyvin virkkuu koukun avulla). Tee monta vahvaa solmua narun toiseen päähän ettei naru lähde irti, kun koira vetää sitä. Joustava naru on hyvä siksi että pallo sinkoilee minne sattuu ja se pitää lelun mielenkiintoisena. Tällä kannattaa leikkiä vain ulkona, koska pallo sinkoilee minne vaan. Kiitos Hansu.
Minulla on vuoden ikäinen puoliangora kissa nimeltään Elvis. Hän sai nimensä siitä kun oli pienenä ja vieläkin niin kaunis poika kissaksi puna-valkoinen. Nyt hänellä alkoi korvista tulla hirveästi vaikkua, vaikka kuinka puhdistin korvia ne olivat aina paksussa vaikussa. Siispä tilasin eläinlääkärille ajan ja vein hänet sinne. Diaknoosi oli korvapunkki, joka on kuulemma hyvin yleinen kissoilla.
Hän sai suoraan suoneen eka antibiootin ja 20 tabletin kuurin päälle sekä korvatippoja. Olen nähnyt useita kissoja joilta karva lähtee korvan seutuvilta, todennäköisesti nämä ovat hoitamattomia korvapunkin kantajia, siispä seuratkaa kissojenne korvia ettei punkit pesiinny niihin pitkäksi aikaa. Samoin punkit voivat tarttua toisista kissoista toisiin. Meilläkin on toinen Jallu-kissa nimeltään, mutta hänellä ei ainakaan vielä ole ollut vastaavaa. Tämän halusin tiedoksi kissojen omistajille. Aurinkoista keväänjatkoa kaikille kissaihmisille ja muillekin.
Irma Mäkiniemi 
Jos koiran henki haisee pahalle, pyri syöttämään sille persiljaa. Hampaiden pesu auttaa myös.

Tästä tuotteet koiran hampaidenhoitoon
Märän koiran turkin hajun voi peittää sitrusöljyillä
(LV):Koiran vetämisen voi estää heiluttamalla vaikkapa keppiä koiran edessä, ja jos koira yrittää mennä edelle näpäytetään koiraa kuonolle
(LV):Jos koira räksyttää häiritsevästi, voi kokeilla ruiskuttaa jääkylmää vettä naamaan (esim. tyhjällä ketsuppi purkilla).
Jos haluat hyväntuoksuisen koiran, joka ei raaputa itseään, kylvetä sitä viikoittain yrttihuuhteessa. Kaksi kupillista tuoretta pipar- tai puolanminttua keitetään hiljalleen vajaassa litrassa vettä puolisen tuntia. Lisätään 4 litraa vettä, isolle koiralle enemmänkin. Koira pestään tällä vedellä. Vettä ei saisi päästää koiran silmiin ja kuonolle.
Sekoita koiranruokaan piparjuuren lehtiä häätämään matoja ja vahvistamaan koiraasi.
Edellisen pentueen käyttöön tarkoitettu "väliaikainen" raapimapuuratkaisu on osoittautunut koko katraan kestosuosikiksi: 
Olen kiertänyt keittiön pöydänjalan ympäri kierroksen 80 cm leveää käytävämattoa (kuviointi sisustuksen mukaan ;o), kietonut paketin ympäri tiukasti sellaista luonnonnarua, ja vot - kestävä, siisti ja helposti uusittava raapimapuu on valmis! Parastahan tuossa on tietenkin se, että tuon keskeisemmällä paikalla ei venytyksiä ja  akrobaattiroikuskeluja voi kukaan kissa aamuriehujaisissaan harrastaa ;o) Varsinainen lähes kolmemetrinen kiipeilypuu on sekin käytössä, mutta se ei palvele näitä showtarkoituksia ollenkaan yhtä hyvin...
Kustannuksetkaan eivät päätä huimaa: vaihdoin tuohon juuri uuden matonpätkän, peräti 30 cm (siis 30*80) eikä aikaakaan kulunut kuin muutama minuutti.
Suosittelemme lämpimästi!  t. testiryhmä Lajka, Nadezhda, Larissa & mari (Vinkistä kiitos : Mari) 

Tee puupohjaiselle Tact-kissanhiekalle itse välipohja kissanvessaan

Voit tehdä helposti puupohjaiselle Tact-kissanhiekalle sopivan välipohjan kissanvessaan tiheästä verkosta (n. 1-2 mm).
Se helpottaa vessan puhtaanapitoa eikä hiekkaa tarvitse vaihtaa niin usein.

Hae rautakaupasta tiheää verkkoa. Mittaa vessan pohjan ala ja tee siitä vaikka pahvimalli. Leikkaa peltisaksilla tms. verkko sopivan kokoiseksi siten, että jätät reunoille n. 5 cm suuntaansa. Tämä reunus taitetaan suoraan kulmaan "jalaksi" siten, että verkko jää tuon taitetun reunan varaan. Siinä kaikki.
Jos vessassa on sisäreunus jonka varaan verkon voi laskea, ei tuota jalkaa verkossa tarvita.

Kun hiekkaan on pissitty, muuttuu tuo kastunut Tact -hiekka siltä osin sahanpuruksi ja se putoaa välipohjan alle sitä ravistettaessa. Kätevää!

MILLOIN JA MIKSI KOIRA PITÄISI PESTÄ SHAMPOOLLA?

On yleisessä tiedossa, että liian usein pestynä turkki saattaa jopa mennä pilalle. Jos sinulla on kuitenkin käytössäsi tarkoitukseen sopivat shampoo, voit pestä koirasi turkkia niin usein kuin haluat pilaamatta koiran turkin luonnollista, tarpeellista rasvapitoisuutta.

Pitkäkarvaisilla koirilla on taipumusta takkuisuuteen. Hyvä valinta tälläiselle koiralle on shampoo, joka sisältää paljon hoitoainetta. Tällöin turkki pehmenee sekä takkuisuus ja sähköisyys vähenee. Turkin kampaaminen tulee huomattavasti helpommaksi ja harjaamisesta tulee miellyttävä kokemus niin koiralle kuin koiran omistajalle. Kokeile Vetzyme 2-in-1 –shampoota, jonka vedetetyt proteiinit pehmentävät turkkia ja antavat sille loistavan kiillon ja taipuisuuden.

Lyhytkarvaisilla roduilla on taipumusta enemmänkin iho-ongelmiin. Shampoo, jolla on antibakteerisia pesuominaisuuksia sen lisäksi että se rauhoittaa herkkää ihoa, olisi ideaalinen vaihtoehto. Kokeile Vetzyme Coal Tar –shampoota, joka sisältää Juniper-uutetta – luonnon lääkeainetta joka on aktibakteerinen ja rauhoittaa kutiavaa ihoa.

Kirppujen ja muiden pienloisten häädössä shampoolla on erityinen rooli. Voimakkaita ainesosia sisältävät kirppushampoot ovat kalliita ja saattavat aiheuttaa iho-ongelmia. Siksi onkin parempi estää vaivat kuin parantaa niitä. Vetzyme JDS-shampoo sisältää ainutlaatuisen sekoituksen yrttejä ja öljyjä, joilla on luonnollinen kirppuja ja hyönteisiä karkottava vaikutus. Shampoon käyttö säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa pelastaa tehokkaasti ikäviltä kiusankappaleilta.


Täältä koiran shampoot

OHJEITA KOIRAN HARJAAMISEEN

Turkki tulisi harjata ennen koiran shampoamista. Perusteellinen harjaaminen poistaa irralliset karvat ja parantaa shampoon puhdistustulosta aina ihoon saakka. Eri turkkityyppi vaatii erilaisen harjan valitse turkin mukaan sopiva harja.

Aloita päästä ja etene kohti häntää. Käytä voimakkaita, silti helliä vetoja. Jos takkuista turkkia nyitään auki, se vain hermostuttaa lemmikkisi – se saattaa jopa menettää luottamuksensa sinuun. Harjaamisen tulisi olla miellyttävää, joten käytä siihen aikaa.

Tuuhea turkki: harjaa ensin vastakarvaan koko turkki. Kun olet harjannut koko turkin, aloita alusta ja harjaa nyt myötäkarvaan. Muille turkeille voit jättää vastakarvaan harjaamisen pois. Pitkäkarvaisille käytetään pitkiä vetoja ja lyhytkarvaisille lyhyitä vetoja.

Harjaamisen jälkeen voit käyttää kampaa poistaaksesi vielä irrallisia karvoja. Jos koirasi ei ole metelille herkkä, voit käyttää myös imuria hellästi irtokarvojen poistoon.


Täältä koiran harjat ja karstat

VINKKEJÄ KYLVETTÄMISEEN

Varmistu ettei koiran silmiin eikä korviin mene shampoota eikä vettä. Kastele koiran turkki perusteellisesti ja hiero shampoo koko turkkiin, niskasta häntään. Käytä shampooveteen kastettua märkää pyyhettä pestäksesi naama. Varo shampoon joutumista silmiin.

Jos käytät hoitoshampoota, saat parhaan lopputuloksen kampaamalla shampoo turkkiin.

Kun annostelet shampoota koiran turkille, kädenlämpöinen vesi on parasta; se antaa shampoolle parhaan pesutuloksen ja on lisäksi miellyttävä koiralle. Kylmää vettä ei suositella. Älä käytä ihmisille tarkoitettuja shampoita, ne sisältävät koiran ihoa ärsyttäviä lisäaineita ja niiden pH ei ole koiran iholle ja turkille sopiva.

Huuhtele huolellisesti, ole erityisen tarkkana haarojen, kainaloiden ja varpaanvälien kanssa. Jos tarpeellista, toista shampoohoito. Purista liika vesi turkista.

Lyhytkarvaiset turkit: käytä puuvillaista tai imukykyistä säämiskätyyppistä pyyhettä. Hiero voimakkaasti myötäkarvaan. Harjaa lopuksi koko turkki päästä häntään.

Pitkäkarvaiset turkit tulisi ensin kammata huolellisesti – näin estetään takkujen muodostuminen. Hierotaan hellästi pyyhkeellä ja kammataan taas.

Täyteläinen, tuuhea turkki aikaansaadaan harjaamalla vastakarvaan lämpimää ilmaa (ei koskaa kuumaa) puhaltavan histenkuivaajan kanssa. Ohjaa ilma karvan alaosaan ja muokkaa turkkia harjaamalla. Jos et halua tuuheata turkkia, harjaa myötäkarvaan.

Pidä koira lämpimässä ja pois vedosta sinä aikana kun turkki kuivuu äläkä päästä sitä ulos ennenkuin se on kokonaan kuiva. Kostea turkki on oikea lokamagneetti ja voi aiheuttaa vilustumisen jos sitä pidetään kylmässä.

KUNTOA JA ELÄMÄNVOIMAA VETZYMELLÄ

Monet koiranomistajat elävät hektistä, non-stop –elämää. He huomaavat, ettei aina riitä aikaa siihen, että lemmikit saavat parasta mahdollista huolenpitoa. Siihen liittyy mm. Siitä, saako lemmikki riittävästi vitamiineja – terveellinen elämä ei aina ole helppoa.

Voit jättää ongelmasi Vetzyme Once-A-Day’n huoleksi: OAD on kätevin tapa varmistua luonnollisesta hyvästä terveydestä ja elinvoimasta.

Once-A-Day’ssä on kaikki perinteisin tabletin edut, mutta OAD otetaan nimensä mukaisesti yksinkertaisesti kerran päivässä. Se täyttää myös kiireistä elämää viettävien ihmisten vaatimukset kätevästi – lemmikin hyvä elämä taataan helposti ja turvallisesti.

Vetzyme Once-A-Day sisältää luonnon ainesosia, jotka on tieteellisesti muokattu tarjoamaan tärkeimmät vitamiinit, mineraalit ja aminohapot pitämään lemmikki kunnossa ja terveenä. OAD:ssä on erityisen paljon Complex B-vitamiineja. Tabletit tuovat helpotusta huonon turkin hoitoon, iho-ongelmiin ja ruokahalun puutteeseen. Samoin OAD ylläpitää sydämen, hermoston ja lihaksiston normaalia toimintaa. OAD maistuu hyvälle - monet koiranomistajat käyttävät OAD:tä kiitospalana.

OAD-kuntotabletit soveltuvat kaikille koirille mukaanlukien pennut, tiineet ja imettävät nartut sekä jo ikääntyneet koirat. Once-A-Day on mukava ja maistuva tapa ei ainoastaan pitää koira hyvässä kunnossa, vaan myös osoittaa koiralle huolenpitoa.


Täältä koiran vitamiinit

Copyright Delivet Oy | McAfee SiteAdvisor site report